Rug-, Nek-, Schoudermassage


Nek- en schouderklachten zijn samen met (lage) rugklachten de meest voorkomende klachten.

Aspecifieke klachten van de nek en schouder ontstaan net zoals andere RSI klachten vaak door steeds dezelfde houding aan te nemen. Daardoor krijg je een verminderde doorbloeding van de spieren en pezen waardoor deze niet meer goed kunnen fuctioneren met pijn, prikkeling en vermoeidheid als gevolg.

Met een doelgerichte massage is het mogelijk om weer ontspanning te geven in de schoudergordel en de nek, om zo de eventueel  daaruit voort vloeiende klachten zoals hoofdpijn te verminderen.


Wanneer je last hebt van van rug,- nek,- en schouderklachten is het belangrijk om in beweging te blijven, ik kan daarvoor eenvoudige oefeningen voor thuis meegeven om zo de beweeglijkheid te verbeteren en wat het herstel in combinatie met massages bevordert.


De rug-, nek-, schoudermassage kan goed gecombineerd worden met Cupping Therapie. Vooral als het masseren met de handen pijnlijk aanvoelt. Cupping is in vergelijking met massage met de handen dat er een negatieve druk ontstaat door de vacuümkracht. Met de handen wordt er druk op het lichaam gegeven wat juist wél pijn kan doen. Het grootste pluspunt met cupping is dat je door de negatieve druk de pijn of spanning als het ware uit het lichaam trekt.