Cupping Therapie


Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.

Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning.


Het lichaam wordt eerst gemasseerd met massageolie om de spieren op te warmen, waarna de siliconen cups worden aangebracht. Onder de cups treedt een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaande en krachtige uitwerking heeft.

Spieren en huid raken hierdoor goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen.

Cupping heeft een zeer ontspannende werking en herstelt het zelfgenezende vermogen van het lichaam, het vermindert verklevingen, is ontgiftend, voert vocht af en zorgt voor een goede doorbloeding waardoor zuurstofrijk bloed de gestagneerde spieren en de huid kan bereiken.


Het is nog bijzonder om te weten dat na een cupping massage op de plek van de behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel, het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen van rood tot diep paars, het doet geen pijn.

Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.


Vooral bij spier- en gewrichtspijn merk je het effect van cupping snel. Mensen die een cupping behandeling hebben gehad voelen zich in de regel zowel mentaal als fysiek een stuk beter en verklaren vaak dat ze 'ruimer in hun vel' zijn komen te zitten.

Cupping zorgt voor ontspanning en genezing.

Cupping kan ook toegepast worden in een klachtgerichte massage zoals de rug-, nek-, schoudermassage en bij Massagetherapie. Masseren met cups stimuleert de doorbloeding, werkt genezend en stijve spieren kunnen er goed mee los gemasseerd worden.