Medical taping / Kinesiotape


Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt onder andere gebruikt bij de behandeling van klachten door overbelasting (blessures), bij houdingscorrecties, maar ook bij het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn en bij hooikoorts. Medical taping is daarmee een aanvullende behandeling op andere behandelingen.


Spieren zijn niet alleen belangrijk voor de beweging. Je spieren hebben een bepalende rol in de bloed- en lymfecirculatie en een grote rol bij het regelen van je lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren kan dat dus een scala aan klachten en aandoeningen geven.


Tape bij kuitkrampen

Tape bij golferselleboog

Hoe werkt medical taping / kinesiotape?


De kinesiotape die gebruikt wordt heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid. Hierdoor vormt de tape een soort tweede huid.


Bij het aanbrengen van kinesiotape worden de spieren en gewrichten in (uit)gerekte positie gebracht, vervolgens wordt de tape op de huid aangebracht. Op deze manier blijft volledige bewegingsuitslag mogelijk.  Wanneer het lichaamsdeel terug gaat in de natuurlijke ontspannen houding, tilt de tape de huid iets op. Op de plaats waar de tape is aangebracht zie je golfjes ontstaan, deze worden convolutions genoemd.

Door de convolutions ontstaat ruimte tussen de opperhuid en onderhuid waarin allerlei receptoren van zenuwen, bloed- en lymfevaatjes liggen. In de bovenste laag van de huid (de superfasciale fascia) bevinden zich 85% van de pijnsensoren. Het pijndempende systeem wordt door de tape geactiveerd. De pijn vermindert, of kan zelfs verdwijnen, waardoor je beter kan bewegen en gebruik kan worden gemaakt van de oorspronkelijke spierfunctie. Het resultaat is vrijwel direct merkbaar.


De tape kan nat worden, waardoor douchen gewoon mogelijk is, zonder zijn functionaliteit te verliezen en heeft een anti-allergische lijmlaag. De tape kun je daardoor probleemloos enkele dagen op het lichaam laten zitten.

Wil je meer te weten komen over hooikoorts taping? Klik dan hier voor meer informatie.

Tapen 10 - 20 minuten € 12.50 / € 17.50

Tarief afhanlijk van de hoeveelheid tape en tijd.

Tape bij hielspoor