Sportmassage


Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren wat er voor zorgt dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Je bevordert hiermee het herstel van je spieren en lichaam en zo voorkom je overbelasting en blessures.


Bij een sportmassage wordt steviger en dieper gemasseerd en waar nodig wordt het bindweefsel losgemaakt en worden knopen uit je spieren gehaald.


Een sportmassage is niet alleen voor bedoelt voor sporters, het is ook zeker een fijne massage voor niet-sporters. Sportmassage heeft namelijk ook een ontspannende werking op het hele lichaam. Voor mensen die klachten hebben door overbelasting, stress of een verkeerde houding kan de massage daarom heel nuttig zijn. Het laat de spanning en stress uit het lichaam vloeien en vermindert hierdoor de pijn.


Een sportmassage wordt dus toegepast om het herstel van spieren te bevorderen, pijn weg te nemen of stress te verminderen. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie en stofwisseling. Ook kan de een sportmassage leiden tot een betere nachtrust, een meer positieve mentale toestand en betere spierspanning.


Het verschil tussen een sportmassage en ontspannigsmassage is, is dat bij een sportmassage veel steviger en dieper wordt gemasseerd om ook op de dieper gelegen spieren en spierknopen te kunnen werken.


Kortom: Een sportmassge is geschikt voor iedereen die van een stevige massage houd!