Deep Tissue Massage


Een deep tissue massage is een krachtige massagevorm die een diepe uitwerking heeft op het lichaam. Tijdens deze massage gaat de aandacht vooral naar de spieren. Maar een deep tissue massage richt zich niet per se alleen op de spieren, maar vooral op het bindweefsel rondom je spieren.


Tijdens deze massge worden langzame maar krachtige en diepe bewegingen met vingers, duimen, vuisten, onderarm en/of elleboog gebruikt. Er wordt diep gewerkt op de spieren waardoor de energiestroom geoptimaliseerd wordt en stress en spanning verminderen. Er wordt tijdens het masseren altijd in de gaten gehouden of de massage niet te intens is. De deep tissue massage is een krachtige massage om je lichaam weer in balans te brengen. Echter mag deze massage niet als pijnlijk ervaren worden.


De deep tissue massge biedt vele gezondheidsvoordelen. Wanneer de spieren continu verkrampt zijn, is de bloedsomloop en zuurstof plaatselijk geblokkeerd. Doormiddel van een deep tissue massage kan deze blokkade opgeheven worden. Ontstekingen en emotionele spanning kunnen littenweefsel veroorzaken. Deze massage heeft als doel dit los te maken. Verder kan de massage bijdragen aan het herstel van sportblessures

Ook voor mensen met chronische stress is deze massge aan te raden. Hierbij kun je denken aan hoofdpijn, gespannen spieren, pijnlijke schouders, stijve nek, ect. De deep tissue massage geeft over het algemeen een grote verlichting van deze klachten.


Deep Tissue Massage wordt ook gebruikt bij Massagetherapie.